Σταϊκούρας: Ολοκλήρωση της συμφωνίας – Δεν συγχωρούνται παλινωδίες

«Η επιλογή της συμφωνίας αυτής, αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και αποφυγή της καταστροφής, της άτακτης χρεοκοπίας και την έξοδο από τον σκληρό πυρήνα της ενοποιούμενης Ευρώπης. Η χώρα πήρε μια ανάσα και ξένα Κοινοβούλια, όπως αυτό της Γαλλίας, ξεκίνησαν να εγκρίνουν την συμφωνία» τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε το προσεχές διάστημα την συμφωνία» κάλεσε την κυβέρνηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι τόσο μεγάλοι οι κίνδυνοι ώστε δεν χωρούν κυβερνητικές αμφισημίες ως προς την δυνατότητα ολοκλήρωσης και υλοποίησης της συμφωνίας, δεν συγχωρούνται παλινωδίες, ολιγωρία και οπισθοχωρήσεις.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί για την ολοκλήρωση και στη συνέχεια με επιμονή και σε συνεργασία με τους εταίρους να αναζητήσουμε τον βέλτιστο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση με όρους καλού συγκερασμού οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλάζοντας εσφαλμένες δημοσιονομικές πολιτικές που στραγγαλίζουν τον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας και υλοποιώντας παράλληλα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης

Μάρδας: Ήττα η συμφωνία αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ