Ο Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αντιθέτως πάντα προσπαθούσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε».

«Πρέπει να σας πω ότι η Δευτέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μία απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό. Ξέρω όμως ότι κάναμε κάτι που αισθανόμαστε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν είχαμε ούτε βεβαιότητες και δεν έχουμε ούτε σιγουριά.  Δεν λέμε ότι το σωστό είναι από τη μία μεριά και το λάθος από την άλλη», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα πάντα έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν. Αλλά να διαφέρουν με πολιτικό τρόπο και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Δεν λέμε και ποτέ δεν είπαμε ότι αυτή είναι μία καλή συμφωνία. Και καλώ όλους να σκεφτούν αν μπορούμε μαζί να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον κόσμο της εργασίας και για αυτόν τον τόπο».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη» και συμπλήρωσε ότι « πρέπει να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων για να αντιστρέψουμε τις αδικίες».

«Για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα.  Η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Αν η Αριστερά και η κυβέρνηση δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, η χώρα δεν θα έχει μέλλον» επεσήμανε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ή με στηρίζετε ή αύριο δυσκολεύομαι να είμαι Πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

Μαξίμου: Η μόνη εναλλακτική ήταν η πρόταση Λαπαβίτσα για αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε 

Τσίπρας: Όσοι διαφωνούν να προτείνουν αξιόπιστη εναλλακτική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ