• Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποιούσαμε έγκαιρα όταν οι απολογητές αποθέωναν

  4:54 μμ, Τρίτη 14 Ιουλ 2015 4:54 μμ, Τρίτη 14 Ιουλ 2015

  «Σήμερα που οι ιδέες, οι προβλέψεις, οι προειδοποιήσεις και οι βασικές εναλλακτικές προτάσεις των κομμουνιστών επιβεβαιώθηκαν «μέχρι τελείας», είναι απόλυτα επιβεβλημένο να προσδιοριστεί η πολιτική αιτία γι’ αυτή την επιβεβαίωση», αναφέρει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι αυτή η επιβεβαίωση «δεν είναι άλλη από τις ιδέες και τη μέθοδο του επαναστατικού μαρξισμού, που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ανώτερος από την εθελοντική τύφλωση του ρεφορμισμού».

  «Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσαν έγκαιρα, ξεκάθαρα και διορατικά για τα σημερινά γεγονότα, όταν οι απολογητές αποθέωναν και χειροκροτούσαν και άλλοι, γαντζωμένοι από ρεφορμιστικές αυταπάτες «αντιπολιτεύονταν» με αστερίσκους και «κείμενα συμβολής». Τώρα λοιπόν οι κομμουνιστές δικαιούνται να ζητήσουν από τους καλύτερους αγωνιστές να συσπειρωθούν στις γραμμές τους γύρω από μια πολιτική σημαία που έμεινε ακηλίδωτη από τον ρεφορμισμό, τον καριερισμό και τον παραγοντισμό, τη σημαία της Κομμουνιστικής Τάσης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης:

  Να ποιοι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα και ξεκάθαρα! Η διορατικότητα του μαρξισμού ενάντια στην τύφλωση του ρεφορμισμού

  «Αριστεριστές», «περιθωριακοί», «εισοδιστές» (το μόνιμο «επιχείρημα» των μελών προσωποπαγών κλικών εναντίον αγωνιστών που συνδέονται με δεσμούς πολιτικών αρχών), «τα ίδια λένε και στο ΚΚΕ» (λες και αυτό συνιστά για κάποιο λόγο κατηγορία). Αυτά ακούγανε τα μέλη της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ από τους απολογητές της ηγεσίας, από το ιδρυτικό συνέδριο που έκανε την εμφάνισή της η τάση μας και μέχρι πρότινος.

  Σήμερα που οι ιδέες, οι προβλέψεις, οι προειδοποιήσεις και οι βασικές εναλλακτικές προτάσεις των κομμουνιστών επιβεβαιώθηκαν «μέχρι τελείας», είναι απόλυτα επιβεβλημένο - όχι φυσικά για ταπεινούς λόγους αυτοϊκανοποίησης γιατί αν αυτή ήταν η μέθοδος των μαρξιστών δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν ποτέ τίποτα - να προσδιοριστεί η πολιτική αιτία γι’ αυτή την επιβεβαίωση. Αυτή δεν είναι άλλη από τις ιδέες και τη μέθοδο του επαναστατικού μαρξισμού, που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ανώτερος από την εθελοντική τύφλωση του ρεφορμισμού.

  Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσαν έγκαιρα, ξεκάθαρα και διορατικά για τα σημερινά γεγονότα, όταν οι απολογητές αποθέωναν και χειροκροτούσαν και άλλοι, γαντζωμένοι από ρεφορμιστικές αυταπάτες «αντιπολιτεύονταν» με αστερίσκους και «κείμενα συμβολής». Τώρα λοιπόν οι κομμουνιστές δικαιούνται να ζητήσουν από τους καλύτερους αγωνιστές να συσπειρωθούν στις γραμμές τους γύρω από μια πολιτική σημαία που έμεινε ακηλίδωτη από τον ρεφορμισμό, τον καριερισμό και τον παραγοντισμό, τη σημαία της Κομμουνιστικής Τάσης. Αντίθετα οι απολογητές ψάχνουν πολιτική «τρύπα» για να στρουθοκαμηλίσουν και να αποφύγουν την οργή των αριστερών αγωνιστών, ενώ οι ασυνεπώς αντιπολιτευόμενοι βρίσκονται σε σύγχυση.

  Παραθέτουμε πιο κάτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Κομμουνιστικής Τάσης στην Κεντρική Επιτροπή τα τελευταία 2 χρόνια.

  10/12/2013 : «Προετοιμάζετε καταστροφικές ήττες»

  «….Σύντροφοι και συντρόφισσες, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αργά ή γρήγορα θα σπρώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σε αυτή την περίπτωση οι καπιταλιστές σαν τάξη δεν πρόκειται να «συστρατευθούν» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τον πολεμήσουν μανιασμένα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία με το σημερινό άτολμο, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα τότε θα απογοητεύσει τους εργαζόμενους και το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να δώσει χώρο και χρόνο στο μανιασμένο πόλεμο του κεφαλαίου.

  Οι σύντροφοι της ηγετικής ομάδας πρέπει να συναισθανθούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να σταματήσουν ΤΩΡΑ τον σοσιαλδημοκρατικό κατήφορο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπεύθυνοι για μεγάλες και καταστροφικές ήττες, που θα απειλήσουν με συντριβή το εργατικό κίνημα, την Αριστερά και το κόμμα μας….»

  1/2/2014: «Οδηγείστε σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους»

  «…Με αυτές τις ιδέες λοιπόν σύντροφοι, οδηγείτε την εργατική τάξη απροετοίμαστη στον μεγάλο ταξικό πόλεμο. Ακόμα χειρότερα: με αυτές τις ιδέες θα οδηγήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ και την μελλοντική του κυβέρνηση σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Μπορεί να μην το θέλετε, αλλά αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής σας. Γιατί όποιος αποδέχεται τον καπιταλισμό, και επιχειρήσει να τον διαχειριστεί, θα γίνει αναπόφευκτα φορέας της λογικής και της κρίσης του… »

  22/6/2014 «Πλήττετε την ενότητα και την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές σας»

  «…Η σημερινή σοσιαλδημοκρατική γραμμή αντίθετα, τους απογοητεύει και αν συνεχιστεί, θα πλήξει θανάσιμα και την ενότητα, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σε μια τόσο ρευστή περίοδο για την κοινωνική συνείδηση όπως η σημερινή, που οι μάζες των εργαζομένων δοκιμάζουν με αυστηρότητα και εντατικούς ρυθμούς τα κόμματα και τις ηγεσίες τους, η πτώση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι όσο γρήγορη και απροσδόκητη υπήρξε και η άνοδός του…»

  1/3/2015 : «Σε λίγο θα συγκυβερνάτε με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ»

  «Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: είναι λάθος να υιοθετείτε τη διαπραγμάτευση σαν μέθοδο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων. Η δογματική εμμονή σας στη διαπραγμάτευση, σας έκανε σήμερα να αποδέχεστε ότι η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «μονομερή ενέργεια».

  Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: μην αναγνωρίζετε το χρέος και την υποχρέωση της κανονικής εξυπηρέτησής του. Σήμερα, αυτό σας οδηγεί να το αποκαλείτε δημόσια «βιώσιμο» και να αποδέχεστε την επιδίωξη «πρωτογενών πλεονασμάτων», η οποία πάνω στο σαθρό έδαφος της καπιταλιστικής οικονομίας θα σας οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα μέτρα λιτότητας και σε πλήρη εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων.

  Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας : μην παίρνετε θέση στο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», γιατί το πραγματικό, θεμελιώδες δίλλημα για τους εργαζόμενους είναι μόνο το δίλλημα «καπιταλισμός ή σοσιαλισμός». Υπερασπίζοντας σαν δόγμα την παραμονή στην Ευρωζώνη, αναγκάζεστε τώρα να δεχτείτε και τους εκβιασμούς των αφεντικών της Ευρωζώνης.

  Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: συμπληρώστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με ριζοσπαστικά και σοσιαλιστικά μέτρα όπως η διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων – ξεκινώντας από τις κερδοφόρες – για να μπορείτε να χρηματοδοτήσετε αυτό το πρόγραμμα. Όμως εσείς προτιμούσατε να θεωρείτε ρεαλιστικό να χρηματοδοτηθεί αυτό το πρόγραμμα από την ΕΕ, δηλαδή από την ίδια την τρόικα.

  Και σήμερα, ο φόβος σας για τα αναγκαία ριζοσπαστικά και σοσιαλιστικά μέτρα σας οδήγησε να αυτοπεριορίζεστε στα ασφυκτικά πλαίσια του παρόντος μνημονιακού προϋπολογισμού και έτσι να αναβάλετε, ακόμα και αυτό το μίνιμουμ πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το απροσδιόριστο μέλλον.

  Σύντροφοι της ηγετικής ομάδας, παρά την πρώτη σας σοβαρή συνθηκολόγηση, θεωρητικά, μπορείτε ακόμα να αλλάξετε πορεία και να ακολουθήσετε την αναγκαία ριζοσπαστική, σοσιαλιστική πολιτική.

  Αυτή τη στιγμή έχετε έναν επιπλέον λόγο να το κάνετε : είναι ο άμεσος κίνδυνος με αυτές τις άτακτες υποχωρήσεις σας, αν σε λίγες μέρες αναγκαστείτε να φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή, πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί να συγκυβερνά - μετά τους αντιδραστικούς, αστούς ΑΝΕΛ - με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ….»

  24/5/2015 «Επιλέγοντας την αστική διαχείριση θα ασκήσετε δεξιές - αντιλαϊκές πολιτικές»

  «..Η ηγετική ομάδα έχοντας - όπως κάθε σοσιαλδημοκρατική ηγεσία - επιλέξει τη διαχείριση του καπιταλισμού, είναι καταδικασμένη να γίνει φορέας της κρίσης του και να ασκήσει και τις δεξιές, αντιλαϊκές πολιτικές που απαιτούνται γι' αυτή τη διαχείριση…Το κεντρικό πρόβλημα για τους συντρόφους της ηγετικής ομάδας είναι ότι ενώ πιστεύουν πως ακόμα και οι άτακτες υποχωρήσεις τους θα φτάσουν μέχρι ένα όριο, οι δανειστές, η άρχουσα τάξη, η ίδια η κρίση του καπιταλισμού, θα απαιτεί διαρκώς από εκείνους σαν διαχειριστές όλο και νέες υποχωρήσεις, νέα μέτρα, νέα επίθεση στο βιοτικό επίπεδο του λαού. Αυτός ο δρόμος είναι που αντιπροσωπεύει «τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α του 4%». Γιατί αν δεν ανακοπεί τώρα, θα κάνει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ένα νέο ΠΑ.ΣΟΚ, θα τον αποξενώσει από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και θα τον καταστρέψει…».

  Διαβάστε επίσης:

  Μήνυμα Αλαβάνου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα