Χατζηδάκης: Το μείζον είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στον με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση, αλλά και στην πρόταση που κατέθεσε τελικά στους δανειστές, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

«Η διεξαγωγή περισσότερο και όχι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επιβάρυνε πολύ το κλίμα, διότι θεωρήθηκε ότι ήταν μία κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, “τραυμάτισε” την εμπιστοσύνη αυτή η κίνηση, αύξησε τη δυσπιστία για να το πω σαφέστερα και ταυτόχρονα, όπως όλοι ξέρουμε, από την ημέρα της προκήρυξης του δημοψηφίσματος έχουμε οξύτατα προβλήματα στην οικονομία που δυσκολεύουν και την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την εφαρμογή του όποιου προγράμματος. Αυτό επιβαρύνει αντικειμενικά τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Είναι καλό ότι η κυβέρνηση υπέβαλε μία πρόταση η οποία φαίνεται πιο καλογραμμένη από την προηγούμενη. Μπορώ να υποθέσω, δεν είμαι αυτόπτης μάρτυς, ότι υπάρχει και “δάκτυλος” ξένων στη συγγραφή αυτής της πρότασης». Και σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.: «Είναι προφανές ότι η όποια συμφωνία θα κάνει το e-mail Χαρδούβελη να φαίνεται “παιδική εκδρομή”, αλλά εδώ που φτάσαμε…».

Στο ερώτημα αν κατά την άποψή του το περιεχόμενο των μέτρων που προτείνεται είναι υφεσιακό ή αναπτυξιακό ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Θέλω να είμαι προσεκτικός για να μην παρεξηγηθώ. Το μείζον είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, το μείζον είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Προσωπικά θα ήθελα ένα άλλο μείγμα, θα ήθελα από την αρχή η κυβέρνηση να τελειώνει γρηγορότερα η διαπραγμάτευση».

«Όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση η βάση συζήτησης ήταν ανάπτυξη 2,5% και σήμερα η βάση συζήτησης είναι ύφεση πια 3%. Μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες, που η κυβέρνηση ότι κάνει κάτι χρήσιμο με το να διαπραγματεύεται και να διαπραγματεύεται, τα πράγματα χειροτέρεψαν και έχουμε μπροστά μας μια χειρότερη συμφωνία».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Στηρίζω την πρόταση άνευ όρων και ορίων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ