Θεοδωράκης: Θα παγώσει το χαμόγελο όσων χαμογελούν με το ενδεχόμενο ενός Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχουν και αντίπαλοι στην Ευρώπη, άνθρωποι που χαμογελάνε με το ενδεχόμενο να τους εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι και θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

“Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι με διάφορες συζητήσεις που πρέπει να κάνουμε κι εμείς στην Ευρώπη. Αυτό που είναι αναγκαίο τώρα δεν είναι να πείσει ο ένας Έλληνας τον άλλο. Εμείς έχουμε πειστεί και  έχουμε αποφασίσει να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης Πρέπει να πείσουμε κάποιους διστακτικούς στην Ευρώπη και συντηρητικούς κύκλους ότι το μέλλον της Ευρώπης ότι το μέλλον των Ελλήνων θα είναι και θα παραμείνει στην καρδιά της ευρωζώνης” είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή, απάντησε: “Προφανώς ο πρωθυπουργός γι’ αυτό προσπαθεί , γι’ αυτό προσπαθούμε και όλοι. Προσπαθούμε να έχουμε μια συμφωνία πριν την Κυριακή, την Κυριακή είναι αργά. Να έχουμε μια συμφωνία που ουσιαστικά θα έχει οριστικοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής”

“Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή. Σκέψη μας είναι αύριο το μεσημέρι που θα έχουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα προτείνει η ελληνική πλευρά να υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων” τόνισε.

Υπάρχουν διαφορές και δεν τις κρύβουμε αλλά αυτό που προέχει είναι μια εθνική συνεννόηση, να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια και από τη Δευτέρα να είναι μια καινούρια ωραία μέρα.

Θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όταν πράγματα έχουν λίγο οριστικοποιηθεί.

Είναι σημαντικό ότι μέχρι στιγμής αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπηρετούνται από την κυβέρνηση. Θα ξαφνιαστώ αν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα” πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση εάν συζήτησαν για συγκεκριμένα μέτρα ανέφερε ότι έγινε κάποια συζήτηση και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μείνουμε στην Ευρώπη, να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο για να επανεκκινηθεί η ελληνική οικονομία. Αυτό αν συμβεί, αν πάρει μπροστά ξανά η ελληνική οικονομία νομίζω ότι τα επιμέρους μέτρα θα αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο από τους Έλληνες”.

“Οι σύμμαχοι μας που θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη υπάρχουν και το είδαμε. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση που προσπαθούμε κι εμείς.

Υπάρχουν και αντίπαλοι στην Ευρώπη, άνθρωποι που χαμογελάνε με το ενδεχόμενο να τους εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι και θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους”.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος Τσίπρα – Θεοδωράκη μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Παπούλιας: Επίτευξη συμφωνίας για να αποτραπεί ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ