Κουρουμπλής: Στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορεί να επισυμβεί πορεία εξόδου της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Αυτή είναι η άποψή μου… Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει στο τέλος η λογική» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την Ευρωζώνη ή σε πορεία συμφωνίας με τους εταίρους.

Και πρόσθεσε: «Διότι δεν είναι δε και τόσο δα μεγάλο το μέγεθος της Ελλάδας σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος που τέλος πάντων η Ευρώπη δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και θα επιλέξει έναν δρόμο που κανείς μέχρι σήμερα, όσο κι αν θέλει να το αντιπαρέρχεται ανώδυνα, δεν το έχει διαχειριστεί. Κανείς δεν ξέρει τι παράπλευρες απώλειες μπορεί να υπάρξουν».

Ο κ. Κουρουμπλής συνέχισε λέγοντας: «Άλλωστε είναι διιστάμενες ακόμη και σε αυτό το πεδίο οι απόψεις. Κάποιοι λένε ότι δεν θα είναι τόσο σοβαρές, κάποιοι άλλοι όμως, που κι αυτοί έχουν μία σοβαρότητα στις αναλύσεις τους, όπως η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην Ιταλία. Καλό θα είναι… Ειλικρινά, ακούω ανθρώπους που μιλούν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα οι οποίοι χωρίς να είναι διαβασμένοι καλά, λένε ότι μπορούν να φανταστούν. Ας μην προτρέχουμε ή τουλάχιστον ας μην κάνουμε τους παντογνώστες επί παντός επιστητού».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ