Ρέντσι: Η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να λύσει την ελληνική κρίση

«Η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης πρέπει να λύσει την ελληνική κρίση» έγραψε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook, στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, «οι οι αυριανές συναντήσεις πρέπει να παράξουν μια ξεκάθαρη λύση για να λυθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση».

Παράλληλα, ο κ. Ρέντσι αναφέρει ότι η Ευρώπη επιμένει να συζητά “για μήνες μόνο για την λιτότητα και τους προϋπολογισμούς, αλλά όχι για την ανάπτυξη, τις υποδομές, τις κοινές πολιτικές, την μετανάστευση, την καινοτομία και το περιβάλλον”. 

“Αν επιμείνουμε σε αυτό, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη θα τελειώσει”, υπογραμμίζει.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Ματέο Ρέντσι

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν γρήγορα οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι Βρυξέλλες. Το πρώτο αφορά στην Ελλάδα, μία χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι συναντήσεις αύριο πρέπει να παράξουν μια ξεκάθαρη λύση για να λυθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση. Το δεύτερο, πιο συναρπαστικό και περίπλοκο ζήτημα, το οποίο δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο, είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Για μήνες επιμένουμε να συζητούμε μόνο για την λιτότητα και τους προϋπολογισμούς, αλλά όχι για την ανάπτυξη, τις υποδομές, τις κοινές πολιτικές, την μετανάστευση, την καινοτομία και το περιβάλλον. Με μία λέξη: Πολιτική , αξίες όχι μόνο αριθμοί.

Αν επιμείνουμε σε αυτό, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη θα τελειώσει.

Η δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη μετά από αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Όμως τώρα είναι η στιγμή για όλους μας να προσπαθήσουμε και να το κάνουμε μαζί».

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ