Βαρβιτσιώτης: Ηττήθηκαν όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης

«Το πρώτο που πρέπει να απαντήσουμε είναι ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος και ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ν.Δ. από δω και πέρα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8 ο βουλευτής και γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ν.Δ. αποξενώθηκε από τους νέους της χώρας μας, αποξενώθηκε από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, αποξενώθηκε από έναν πατριωτικό λόγο τον οποίο όφειλε και οφείλει να έχει πάντοτε. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και παράλληλα με τη συνειδητοποίηση ότι πλέον ο πολιτικός χώρος στον οποίο γίνονται οι ζυμώσεις δεν είναι ο χώρος της δεξιάς, αλλά είναι ο χώρος του κέντρου θα πρέπει να κατευθυνθούμε στην επόμενη ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι χρειάζεται πιο μετριοπαθή, αν θέλετε, πιο νέα έκφραση. Πρέπει να πάμε στην επόμενη γενιά, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στο παρελθόν, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον».

Στην επισήμανση ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί απέναντι υπάρχει ένας 40άρης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. υποστήριξε: «Όχι μόνο ότι είναι 40άρης. Νομίζω ότι πρέπει να εκφράσουμε τις αγωνίες των νέων ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι μας γύρισαν σε συντριπτικά νούμερα την πλάτη. Και δεν μας ακούν. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ αν θέλουμε πραγματικά να έχει η Ν.Δ. μέλλον. Αν και πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πως αυτός ο χώρος της ευρωπαϊκής έκφρασης έτσι όπως στοιχήθηκε σε αυτό το τελευταίο δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποκτήσει και ενιαία έκφραση γιατί καλώς ή κακώς δεν ηττήθηκε μόνο η ΝΔ ή η ηγεσία της. Ηττήθηκαν όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. κι αν θα πρέπει να προηγηθεί συνέδριο στο κόμμα ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε:

«Εγώ δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε κατευθείαν σε εκλογή προέδρου. Πιστεύω ότι έχουμε μία συζήτηση να κάνουμε για το που θέλει να πάει η Ν.Δ. Και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε πλατιά με την κοινωνία. Αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν και να ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθεί η αγωνία που έχει η χώρα για το που πηγαίνει οικονομικά. Αφού ολοκληρωθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης, καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αυτή η συμφωνία ψηφιστεί από τη Βουλή, τεθεί σε εφαρμογή και μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ. Έως τότε θα πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην εθνική προσπάθεια να έρθει μια συμφωνία επωφελής για τη χώρα».

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ