Κωνσταντοπούλου: Ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ηχηρό όχι –ΒΙΝΤΕΟ

«Σήμερα ο λαός έδωσε μια ηχηρή απάντηση, ένα ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα, στην απόπειρα κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού του. Έστειλε ένα μήνυμα δημοκρατίας, αποφασιστικότητας, προσήλωσης στις θεμελιώσεις αξίες της Ευρώπης που είναι η αλληλεγγύη των λαών και των κοινωνιών που είναι η λαϊκή κυριαρχία, ο σεβασμός στα δημοκρατικά, τα ανθρώπινα, τα κοινωνικά δικαιώματα».

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δήλωση της έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι το μήνυμα είναι ηχηρό, έχει φτάσει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και θέτει προ των ευθυνών τους, όπως είπε, εκείνους που φαντάστηκαν ότι ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων της διαπλοκής και του πανικού. «Οι λαοί», υπογράμμισε, «είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσης και εξαΰλωσης τους, η δημοκρατία είναι πιο δυνατή από κάθε απόπειρα τεχνοκρατικής ολοκληρωτικής επιβολής».

Η πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι «σήμερα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια και στους ώμους των ηγεσιών στα χέρια και τους ώμους των πολιτικών που καλούνται να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, καλούνται να αρθούν στο ύψος της σπουδαιότητας και της ιστορικότητας αυτού του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ανέφερε επίσης ότι η ευθύνη είναι και στα χέρια της ΕΚΤ που οφείλει άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας, να αναλάβει το βάρος της ευθύνης, όπως τόνισε, για το γεγονός ότι επί μια εβδομάδα οι ελληνικές τράπεζες παρέμεναν κλειστές, ενώ επέκειτο το δημοψήφισμα, «και να άρει αυτή τη συνθήκη που δεν ήταν παρά συνθήκη απόπειρας επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος». Υπογράμμισε, ότι, τέλος, υπάρχει ευθύνη στον πολιτικό κόσμο και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές και παράγοντες, να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία της διαπλοκής στη χώρα μας, της διαπλοκής που «έβγαλε τα νύχια και τα δόντια της» τις τελευταίες μέρες αλλά δεν κατάφερε να πληγώσει το δημοκρατικό φρόνημα, την αγωνιστικότητα και το ακμαίο ηθικό του λαού μας.

«Έστειλε ένα μήνυμα δημοκρατίας, αποφασιστικότητας, προσήλωσης στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης που είναι η αλληλεγγύη των λαών και των κοινωνιών».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ