Το μήνυμα του Λεβέντη πριν το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα δεκάλεπτο βίντεο ο Βασίλης Λεβέντης στέλνει το μήνυμά του λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτηρίζει το «όχι» «προθάλαμο της δραχμής» , ενώ υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να δεχθεί το «ναι» γιατί το θεωρεί «ναι στο βόλεμα και την ευνοιοκρατία».

Ο Βασίλης Λεβέντης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Απευθύνομαι στον δημοκρατικό λαό της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, λίγο πριν το δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που κακώς έγινε και δεν μπορώ να καταλάβω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η δικαιοσύνη γιατί δεν το ματαίωσαν. Ένα δημοψήφισμα που όταν πήγε να το κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου όλοι είχαν πει ήταν «τρέλα». Τώρα που πήγε να το κάνει ο Τσίπρας κανείς δεν τον εμπόδισε. Προφανώς θέλετε όλοι τη γνώμη μου. Ξέρετε από χρόνια ότι είμαι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ιδέας της ευρωζώνης, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θεοποιώ την Ευρώπη ή θεοποιώ το ευρώ. Για μένα το ευρώ και η Ευρώπη αποκτούν αξία όταν υπάρχουν και λειτουργούν σε μία κοινωνία δικαίου και ηθικής. Σε μία κοινωνία διαφάνειας και δημοκρατίας. Στην Ελλάδα φτάσαμε στο σημείο ακόμα και να μισήσουμε το ευρώ ή πολύς κόσμος να θεωρήσει ότι το ευρώ είναι υπεύθυνο για την κρίση, για τη φτώχεια. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου έβαζαν τις παθογένειες κάτω από το χαλί, τις κάλυπταν και άπλωναν το χέρι να πάρουν δανεικά μέσω Μνημονίων. Και ο λαός μίσησε τα δανεικά, μίσησε τα Μνημόνια και έφτασε στο σημείο να μισήσει και την Ευρώπη. Είναι λάθος αυτό.

 «Η Ευρώπη μπορεί να δημιουργήσει προκοπή, παραγωγή, δημιουργία και υψηλότερου επιπέδου ζωή για τους πολίτες της χώρας μας. Ευρώπη και ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι πράγματι ένα μαρτύριο γιατί μετά ξεσπά ανεργία, ξεσπά ανθρωπιστική κρίση και ο κόσμος ο πολύς υποφέρει».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 Προσφυγή 12 δικηγόρων στο ΣτΕ για το δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ