Δραγασάκης: Η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό

Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας διετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι χρειάζεται νέος σχεδιασμός για το χρέος.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα πρόγραμμα που θα σταθεροποιεί την κατάσταση στη χώρα και θα αλλάξει τις παθογένειες της κοινωνίας, συμπληρώνοντας ότι μετά από έξι χρόνια δεν μπορούμε να μιλάμε πάλι για μειώσεις για την αντιμετώπιση από την κρίση.

Αναφερόμενος στις αρχικές προτάσεις των θεσμών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «οδηγούν σε ύφεση 10%. Στο νέο πακέτο που υποβάλλαμε εμείς, προσθέτουμε αναπτυξιακό πακέτο και ρύθμιση του χρέους. Θέτουμε πολιτικό στόχο για την ρύθμιση του χρέους, σημείωσε κα πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορές με τους θεσμούς στα εργασιακά και τις συντάξεις.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι η Έλλάδα θέλει τη συμφωνία, διευκρινίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρξει μία βιώσιμη λύση, ενώ έκανε έκκληση αυτές τις ιστορικές στιγμές «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».  

Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, αποκάλυψε ο Γιάννης Δραγασάκης, και υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση».

Σε ότι αφορά στο δημοψήφισμα, ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι η απόφαση αυτή «δεν άρεσε στους εταίρους καθώς είχαν συνηθίσει στο yes», ενώ συμπλήρωσε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα για την αισιοδοξία ενός λαού.

«Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα το οποίο η κυβέρνηση  που αποφάσισε το δημοψήφισμα μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί το προκηρύξαμε; Για να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να ματαιωθεί το δημοψήφισμα.  

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Διαθέτουμε plan B

Νίκος Χατζηνικολάου: Έντονες προσπάθειες Γιούνκερ για να υπάρξει συμφωνία τη νύχτα

Οι πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου για τις διαπραγματεύσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ