Στρατούλης: Κάνουμε οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατό για να στηριχθούν οι συνταξιούχοι

«Η προσπάθεια γίνεται για να ανοίξουν 1000 υποκαταστήματα αύριο, ώστε να καταβληθεί αφενός μεν μέρος των συντάξεων και αφετέρου ταυτόχρονα με το μέρος της σύνταξης το οποίο θα εισπράττουν να παίρνουν και κάρτα cash για να μπορούν με αυτή την κάρτα να ψωνίζουν και στα σούπερ μάρκετ, να παίρνουν βενζίνη ή οποιεσδήποτε άλλες παροχές χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν σε μετρητά» σημειώνει σε συνέντευξη του στο ΑΜΕ-ΜΠΕ,  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει, ότι η κυβέρνηση έδωσε «μια μεγάλη μάχη χθες για το ΝΑΤ και το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το λύσαμε τώρα αν ακόμα δεν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί για το ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι θέμα ελάχιστων ωρών θα μπουν, όπως και τα χρήματα για τις συντάξεις της ΔΕΗ. Στο ΙΚΑ έχουν μπει όλα, όπως γνωρίζετε, από την Παρασκευή. Ευτυχώς τα είχαμε βάλει δυόμιση μέρες μπροστά από την ημερομηνία και αύριο είναι να πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, που κάνουμε συνεχώς από το πρωί συνεννοήσεις με τις τράπεζες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Επομένως κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να στηριχθούν οι συνταξιούχοι.» Επισημαίνει ακόμα ότι «πρέπει να έχουν κατανόηση σ’ αυτές τις δυσκολίες αυτής της εβδομάδας οι συνταξιούχοι, γιατί η μάχη γίνεται κυρίως γι αυτούς, διότι η πρόταση την οποία έκαναν οι θεσμοί και επιβεβαίωσε χθες ο κ. Γιούνκερ αυτοδιαψευδόμενος, κυρίως χτυπάει τους συνταξιούχους».

Σε ερώτηση αν ψεύδεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ.Στρατούλης τονίζει: «Η πρόταση η οποία έχει γίνει την οποία απορρίψαμε και γι αυτό πάμε σε δημοψήφισμα λέει να μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις κατά 40% , οι συντάξεις των 486 του ΙΚΑ και του ΟΓΑ , λένε να καταργηθεί το ΕΚΑΣ και λένε επίσης να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολουμένων και αγροτών κατά 40% εκτός από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που λένε να επιβληθεί, εκτός από τις μειώσεις κύριων συντάξεων που λένε να τηρηθούν οι μνημονιακοί νόμοι, εκτός από την αύξηση για υγειονομική περίθαλψη από 4 σε 2% επί της κύριας σύνταξης. Όλο αυτό το πακέτο είναι ένα πακέτο φτωχοποίησης των συνταξιούχων. Θα οδηγήσει το 65% να είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και το 39% κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας.»

«Η απάντηση είναι μία» σημειώνει ο κ. Στρατούλης: «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβούμαστε, ο ελληνικός λαός έχει σταθεί μπροστά και σε πολυβόλα και σε κανόνια για να υπερασπίσει τη λευτεριά της πατρίδας και τη δημοκρατία και έτσι θα κάνει και τώρα με ένα περήφανο υπερπλειοψηφικό «όχι» να δώσει μια ισχυρή απάντηση σε όλα αυτά τα τελεσίγραφα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Στρατούλης τονίζει: «Είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την ψήφο του, θα αναλάβει τις ευθύνες του για το ποιές πολιτικές προτιμά και ταυτόχρονα και το ποιούς πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις να του επιβάλουν αυτές τις πολιτικές. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε Αριστερά, έχουμε αξιοπρέπεια, έχουμε αρχές, έχουμε αξίες, έχουμε πρόγραμμα και με βάση αυτό θα παραιτηθούμε και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του μετά φυσικά από εκλογές. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε παντός καιρού όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Λείπουν 570 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Στρατούλης: Ο Θεοχάρης να ζητήσει συγγνώμη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

      

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ