Κικίλιας: Δεν υπάρχουν χαμένοι-κερδισμένοι σε μια συμφωνία

Δεν υπάρχουν χαμένοι – κερδισμένοι σε μία συμφωνία, υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και στη νέα πρόταση που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γιούνκερ στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Δεν υπάρχουν χαμένοι-κερδισμένοι στην πρόταση που κάνατε λίγο πριν από το ραδόφωνό σας, για μια συμφωνία σε μία βάση τέτοια που θα μπορέσει και αξιοπρεπώς να σταθεί η ελληνική κυβέρνηση αύριο, αλλά και η Ευρώπη να μπορέσει να συνεχίσει το ρόλο της ο οποίος άλλαξε θεωρώ μετά την ποσοτική χαλάρωση, την επαναγορά χρέους, 60 δισ. τον μήνα, από τις ευρωπαϊκές χώρες και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αντιθέτως, δεν μπορώ να δεχθώ την φράση του πρωθυπουργού ότι δεν είναι παντός καιρού. Γιατί πιστεύω ότι δεν είναι περιορισμένης ευθύνης. Γιατί πιστεύω ότι η ιδιωτική αγορά, ο τουρισμός που στενάζει, οι συνταξιούχοι που έχουν χιλιόμετρα για να φτάσουν από ένα απομακρυσμένο χωριό στο ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξή τους, πιστεύω η ασφυξία της ελληνικής οικονομίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και παντού, και η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα και αυτό το μαύρο που έχει πλακώσει τις ψυχές μας δεν έχει να κάνει ούτε με το “ναι” ούτε με το “όχι”. Δεν έχει να κάνει με τις πλατείες που οι μισοί θα κοιτάνε με μίσος τους άλλους μισούς και αυτό είναι η εξέλιξη του δημοψηφίσματος που βλέπουμε να εξελίσσεται με κορύφωση την Κυριακή».

«Το “όχι” σημαίνει δυστυχία και πίκρα για τη σημερινή γενιά και τις επόμενες που έρχονται» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Ο Κούλογλου στον Real FM 97,8: Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ