Νίκος Παππάς: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη Τρίτη – ΒΙΝΤΕΟ

Βέβαιος ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την επόμενη Τρίτη εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε βέβαιοι πως η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί».

«Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών. Όταν η ρευστότητα περιορίζεται με τρόπο και βαθμό ακραίο αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο διασφαλίζει ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών και μπορούν οι τράπεζες σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσουν ομαλά», πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στο MEGA και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα μικρό όριο αναλήψεων που αν τα πράγματα βαίνουν ομαλά, μπορεί να αυξηθεί. Ο λαός μας με υποδειγματική ψυχραιμία αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια δυσκολία την οποία κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν».

Μιλώντας για το δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «είδα συνεντεύξεις ευρωπαίων παραγόντων και είναι ολέθριο λάθος να συνδέεται αυτή η διαδικασία με την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

«Ανά πάσα στιγμή εμείς μπορούμε να συζητήσουμε, δεν μπορούμε βέβαια να δεχθούμε ότι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση είναι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε: «Άκουσα σήμερα την Καγκελάριο της Γερμανίας και πραγματικά στεναχωρήθηκα. Λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να τηρεί τους κανόνες της Ευρωζώνης, ρωτάμε ευθέως, ποιοι κανόνες της Ευρωζώνης παραβιάζονται από την πρόταση που καταθέσαμε;».

Σχετικά με την αρνητική απάντηση του Ντόναλντ Τουσκ στο αίτημα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για παράταση του προγράμματος έκανε λόγο για «αρνητική εξέλιξη»

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η επίσημη μετάφραση της πρότασης των Θεσμών

 Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δημοψήφισμα – Που ψηφίζεις

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ