Σαμαράς: Φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «παρωδία, πραξικόπημα και έκτρομα» και έκανε λόγο για «έγκλημα εκ προ μελέτης».

«Βρισκόμαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή. Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το “όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγεί στο χάος”. Δεύτερον ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Τρίτον με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ. Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.

Πέμπτον, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

«Αυτό που ζούμε είναι η αρχή του εμφράγματος» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης, θα λάμπει ο ήλιος, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι. Βλέπετε τώρα με πόση περηφάνια συνωστίζονται οι άνθρωποι με αγωνία μπροστά στα ΑΤΜ, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα. Τώρα χορεύουν την ελληνική οικονομία πάνω σε αναμμένα κάρβουνα».  

«Οι τράπεζες έκλεισαν και στις 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς ούτε συντάξεις. Αυτό δεν είναι περηφάνια, είναι ταπείνωση, σκλαβιά και καταστροφή», υπογράμμισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα «δεν έχει αντικείμενο» καθώς, όπως είπε «η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, έχει ήδη αλλάξει». Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

Χρυσοβελώνη: Απαράδεκτο ο Γιούνκερ να απευθύνει τεχνητά εκβιαστικά διλήμματα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ