Μπαλάφας: Ζητάμε να επικρατήσει ο ρεαλισμός

«Αν μπορούμε να έχουμε στο πλαίσιο και στη λογική που και εμείς έχουμε προτείνει (σ.σ. μια συμφωνία), θα ήταν τρελός όποιος δεν το δεχόταν αυτό» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Γιάννης Μπαλάφας, ερωτηθείς σχετικά με το αν προτιμάει να έχουμε έως αύριο το βράδυ μια συμφωνία και να μη γίνει το δημοψήφισμα, και συμπλήρωσε:

«Έκαναν την πρώτη ενέργεια προς τη μια κατεύθυνση. Να κάνουν προς την άλλη; Το θεωρώ πολύ δύσκολο».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η εξαγγελία δημοψηφίσματος ενεργοποίησε πολλά πράγματα. Αυτό ήταν θετικό. Δεν ήταν αυτός ο λόγος. Κινητοποιείται η Αμερική, βλέπουν πώς πάνε οι δείκτες. Η Μέρκελ μαζεύει τα κόμματα. Εμείς παρακολουθούμε τα πάντα.

Εμείς δεν θέλουμε ούτε να υποταχθούμε, ούτε να γονατίσουμε, να μας πάρει ο κόσμος με τις ντομάτες -να το πω απλά- να προδώσουμε τον κόσμο και δεν θέλουμε ούτε να πάμε στον χαμό, σε καταστάσεις που δεν μας εκφράζουν. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει έως και την τελευταία στιγμή -τι ζητάμε;- να επικρατήσει ο ρεαλισμός, η κοινή λογική».

Στο ερώτημα μήπως η κυβέρνηση μας πηγαίνει στη δραχμή από το «παράθυρο», ο ίδιος απάντησε:

«Όχι σε καμία περίπτωση. Εμείς έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους, με έναν μονότονο τρόπο και σχολαστικό, από την πρώτη μέρα ότι θέλουμε λύση εντός της ευρωζώνης, λύση εντός του ευρώ.

Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, κάναμε πάρα πολλές υποχωρήσεις, τόσες πολλές που η ίδια αντιπολίτευση που ένα 1-1,5 μήνα πριν μας έλεγε ότι πάμε τη χώρα στα βράχια, μετά τις υποχωρήσεις που κάναμε στην πρότασή μας είπαν ότι φέρνουμε νέο Μνημόνιο. Πώς γίναμε, λοιπόν, αντιευρωπαϊστές ξαφνικά;».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι “ναι” ή “όχι” στο ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ