Σαμαράς: Επιστρέψτε στις διαπραγματεύσεις

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Να ακυρώσει εδώ και τώρα το δημοψήφισμα και να επιστρέψει άμεσα στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εξευρεθεί λύση έστω και την ύστατη στιγμή και η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία, θα καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον πρωθυπουργό, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που συνεδριάζει στις 15:30 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως μπορεί ακόμα και τώρα να υπάρξει συμφωνία, αρκεί η κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει να διχάζει με την τακτική της τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς που έχει ταχθεί από τη πρώτη στιγμή ενάντια στη διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν ισχύει το ερώτημα που έχει τεθεί στους πολίτες.

Για πρώτη φορά μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου, η ΝΔ εμφανίζεται ενωμένη και με μια φωνή απέναντι στην κυβέρνηση. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και το ορατό ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ακόμα και εντός του ευρώ, έχει συσπειρώσει τα “γαλάζια” στελέχη, που βάζουν πλέον στην άκρη τις όποιες προσωπικές τους διαφορές, καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον και η σωτηρία της χώρας.

Επίσης, ιδιαιτέρως θετικό αντίκτυπο στη βάση της ΝΔ είχε η στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΚΟ της ΝΔ απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, αλλά και η πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ΚΟ, θα εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα χαρακτηρίσει ως τον κύριο υπεύθυνο για το κλείσιμο των τραπεζών.

Θα υποστηρίξει πως η απόφαση για το δημοψήφισμα ήταν προσχεδιασμένη εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, καθώς ο αρχικός της στόχος ήταν να θέσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

Επίσης, θα τονίσει πως οι διαφορές μεταξύ των δύο προτάσεων είναι ελάχιστες και θα σημειώσει πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή στην καταστροφή, όπως είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Θα επαναλάβει την πρόταση του για εθνική συνεννόηση, έστω και τώρα, έτσι ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Ενώ θα μιλήσει και για τους κινδύνους που ήδη είναι ορατοί από τις πρώτες κιόλας ώρες που έκλεισαν οι τράπεζες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση και να δώσουν τον υπερπάντων αγώνα, προκείμενου η χώρα να μείνει στην Ευρώπη.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μίλησαν στο τηλέφωνο Τσίπρας – Λιου

Αρχίζει το ντόμινο στις αγορές από την Ανατολή

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ