Κουτσούμπας: “Όχι” στους δανειστές και “όχι” στην κυβέρνηση

Να πει ένα μεγάλο «όχι», τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

«Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το “όχι” της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός “ναι” στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει “λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε”. Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε «και ‘σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα». Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.

 Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω».

Διαβάστε επίσης:

Δάκρυσε ο Καμμένος στη Βουλή: Θα μας βρουν ενωμένους – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο ανάμεσα στην Κωνσταντοπούλου και τον Κουτσούμπα – ΒΙΝΤΕΟ

Κυβερνητικές πηγές: “Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται, ενίοτε επιστρέφουν”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ