Βαρουφάκης: Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση το Σάββατο – ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθηση ότι στη συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνονται λύσεις για το χρέος και τη χρηματοδότηση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να μη συμφωνήσουμε αύριο στο Eurogroup».

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 επισήμανε: «Τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες η κυβέρνηση κάνει μεγάλες υποχωρήσεις και δυστυχώς κάθε φορά που κάνουμε υποχώρηση εμείς και πλησιάζουμε στα μισά στης διαδρομής ή στα 3/4 οι Θεσμοί κάνουν το αντίθετο, σκληραίνουν τη στάση τους. Έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν πράγματα που κάνει κάποιος που δεν θέλει συμφωνία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης, τόνισε ότι η ελληνική πρόταση είναι «η μοναδική που θα μπορούσε να δώσει πνοή στη συμφωνία» παρά το γεγονός ότι όπως ο ίδιος δήλωσε, η θέση της Ελλάδας είναι ένα σύνολο σκληρών μέτρων.

Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος ότι θα τελικά θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπογράμμισε: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε στην Ευρώπη ότι βρίσκει στο τέλος λογικές λύσεις καθώς έχει δοκιμάσει όλες τις εναλλακτικές».

«Να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας καταδικάσει όλους, τους 19 και τους θεσμούς στην Ιστορία» και συμπλήρωσε: «Έχουμε καθήκον να βρούμε τη λύση αύριο».

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε τα σκληρά μέτρα των δανειστών», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανείς ειδικός που θα μπορούσε να τον συμβουλεύσει να υπογράψει μία συμφωνία που θα καταδίκαζε την Ελλάδα και τους επόμενους μήνες.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε «ότι δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα και κάλπες», επισημαίνοντας ότι η κοινή λογική επιβάλει να υπάρχει συμφωνία.

 

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

 

Διαβάστε επίσης:

Αξιωματούχος Κομισιόν: Πάνω από 50% οι πιθανότητες συμφωνίας

Reuters: Οι πιστωτές απέσυραν την πρόταση για ΦΠΑ 23% στα ξενοδοχεία

Τουσκ: Δεν πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό όταν λέμε ότι το παιχνίδι τελειώνει 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ