Γεννηματά: Να προτάξει το συμφέρον της χώρας ο Πρωθυπουργός

 «Ο Πρωθυπουργός έχει υποχρέωση και ευθύνη να προτάξει το συμφέρον της χώρας και οι εταίροι μας μακριά από τις φωνές εκείνων που επιθυμούν το Grexit θα πρέπει να μην επιμείνουν σε ακραία μέτρα. Μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, που δεν επιτρέπουν την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Και ειδικά θέλω να σταθώ στην απαίτηση, την παράλογη απαίτηση, για ΦΠΑ 23% στον τουρισμό, την εστίαση και την υπερφορολόγηση των αγροτών. Σταθερά μένουμε στη θέση μας για την ισότιμη παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι «όσοι πιστεύουμε στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να συγκροτήσουμε ένα ρεύμα αξιόπιστο, ένα νέο πόλο με εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι απαιτείται υπευθυνότητα από όλους.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα υπάρχει αδήριτη ανάγκη εθνικής συνεννόησης μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Χρειάζεται ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες  που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αλλά δεν είναι η ώρα επιμερισμού ευθυνών. «Είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι απαραίτητο να υπάρξει συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία. Η αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί γιατί προκαλεί ολέθριες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία», ανέφερε.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέκρινε τη στάση των εταίρων και την επιμονή τους σε διαρκή λιτότητα και υφεσιακά μέτρα τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η κοινοτική αλληλεγγύη.

 

Διαβάστε επίσης:

Κοδέλας: Οι προτάσεις μας απέχουν πολύ από όσα υποσχεθήκαμε

Μιχελογιαννάκης: Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ

Στρατούλης: Η κυβέρνηση ορθώνει τείχος στις θρασύτατες αξιώσεις των δανειστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ