Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε έντιμη, αμοιβαία επωφελή συμφωνία

«Αδυνατώ να προσδιορίσω τις πιθανότητες για το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο. Ξέρω τι επιδιώκουμε και τι θέλουμε: Την έντιμη αμοιβαία επωφελή συμφωνία», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στο ερώτημα αν βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία συμφωνία ή στη ρήξη, έπειτα από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν βλέπει πιθανή τη συμφωνία μετά τις τελευταίες προτάσεις των δανειστών, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε:

«Βλέπω επιπλέον δυσκολίες, μια τακτική, η οποία τελικά βλέποντας και προς τα πίσω, έχει μια συνέχεια ως προς τους δανειστές, δηλαδή και να σπαταλούν τον χρόνο, έτσι ώστε να οδηγούμαστε σε πιο ασφυκτικές καταστάσεις και βλέπω τελικά ότι ακούγονται περισσότερο εκείνες οι φωνές που καταθέτουν προτάσεις που δεν μπορεί να της δεχτεί η κυβέρνηση, γιατί θα ισοδυναμούσε για μια “αυτοκτονία” πρώτα για τον λαό, την κοινωνία, την οικονομία και τελευταία αυτό που μετράει είναι η “αυτοκτονία” του πολιτικού προσωπικού».

Στο ερώτημα αν συνδέει αυτήν την επίθεση με ένα τιμωρητικό μήνυμα απέναντι στην Ελλάδα ενόψει των ισπανικών εκλογών και άλλων εξελίξεων στην Ευρώπη, απάντησε:

«Υπάρχει οπωσδήποτε αυτή η διάσταση, να τιμωρηθεί αυτός που τόλμησε -ανεξάρτητα αν υλοποιεί ή κινείται στις κατευθύνσεις της δημοκρατικής εντολής που έλαβε- να αμφισβητήσει την κυρίαρχη αντίληψη που θέλει την Ευρώπη ένα πράγμα με κεντρική συγκρότηση απόλυτα ελεγχόμενο και πειθαρχημένο, στη βάση κάποιων ακροτήτων νεοφιλελεύθερων. Ένα είναι αυτό.

Από την άλλη, εδώ βλέπουμε και οικονομική σκοπιμότητα, ιδιαίτερα σε σχέση με τον τουρισμό. Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε ένας τουριστικός παράδεισος και προορισμός. Αν υλοποιηθεί το μέτρο που μας ζητούν, του 23% οι ελληνικές επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν και θα έρθουν κάποια ξένα ξενοδοχειακά συμφέροντα να κάνουν τη δουλειά εδώ πέρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ