Ρωμανιάς: Φαίνεται ότι διευθετείται το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

«Το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων τελικά φαίνεται ότι διευθετείται» τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στον Real FM 97,8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και πρόσθεσε:

«Διευθετείται βέβαια όχι με την αρχική πρόταση που είχε γίνει από τον Γιούνκερ που μας έλεγε από την 1η Ιουλίου του 2015 θα αρχίσει η προσαύξηση των ετών στα όρια ηλικίας, αλλά από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Αυτό έχει σημασία διότι έχει επέλθει ένα είδος πανικού στις διάφορες υπηρεσίες και σπεύδουν όλοι να κάνουν παραίτηση μέχρι τις 30 του μηνός για να μην τους βρει στη δουλειά η 1η Ιουλίου. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη να πάνε να κάνουν παραίτηση τώρα, έχουμε περιθώριο 6 μηνών μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016».

Ο κ. Ρωμανιάς συνέχισε λέγοντας:

«Τότε προβλέπεται ότι θα ανεβούν κατά 6 μήνες για τα πρώτα 5 χρόνια, έξι μήνες κάθε χρόνο, θα ανεβαίνει το ότι ηλικίας από τις πρόωρες. Όμως θέλω να κάνω μία διευκρίνιση, εμείς είχαμε βάλει στην πρόταση μας μία φράση, την οποία επανέλαβαν και οι δανειστές στην προ 10 ημερών επιστολή που έδωσε ο κ. Γιούνκερ, στην οποία λέγαμε επί λέξει ότι ναι μεν οι πρόωρες θα έχουν αυτή την προσαύξηση, αλλά τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν. Και στην έννοια των θεμελιωμένων περιλαμβάναμε τους υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά, τους γονείς, μητέρες και άνδρες, με ανάπηρα παιδιά και παιζόταν το θέμα για τις μητέρες ανηλίκου».

Ερωτηθείς σχετικά με το που έχει καταλήξει το θέμα μετά τη διαπραγμάτευση ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων απάντησε: «Δεν έχουμε καταλήξει στο έγγραφο όμως που έχουμε πάρει υπάρχει και πάλι η έκφραση ότι δεν θα θιγούν τα θεμελιωμένα δικαιώματα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ