Ξυδάκης: Θα ματώσει ο κόσμος

«Τα μέτρα φυσικά και είναι επώδυνα, είναι σκληρά» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν είναι μνημονιακά τα μέτρα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Ξυδάκης απάντησε:

«Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο κόσμος είναι μια σταθεροποίηση. Τα μέτρα φυσικά και είναι επώδυνα, είναι σκληρά. Θα ματώσει ο κόσμος και θα ματώσουμε κι εμείς στην προσπάθειά μας να τα περάσουμε, με έναν στόχο: Τη σταθεροποίηση και δεύτερον, μία δίκαιη ανακατανομή και των βαρών και των δευτερογενών ωφελημάτων… Φυσικά και είναι σκληρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και φυσικά συναντούμε τα όρια τα γεωπολιτικά και τα ιστορικά της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Βλέπουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο αυτή τη στιγμή και κάνουμε μια μεγάλη στρατηγική, ιστορική επιλογή να κινηθούμε εντός αυτού του πλαισίου έως ότου διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χάσει τη δεδηλωμένη κατά τη διαδικασία της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν ανησυχώ ότι θα χάσει τη δεδηλωμένη. Νομίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα ή και όλοι οι βουλευτές θα σταθούν όρθιοι απέναντι στην ιστορική πρόκληση, θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη που αντιστοιχεί σε έναν έκαστο εξ ημών».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ