Επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν να καταψηφίσουν

«Καζάνι που βράζει» είναι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι προτάσεις που υπέβαλε στους θεσμούς η κυβέρνηση δεν απέχουν μόνο από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, αλλά πλήττουν τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Ήδη, επτά βουλευτές, περιλαμβανομένου του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Στρατούλη, πήραν σαφείς αποστάσεις, ενώ ορισμένοι, όπως οι κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Λαπαβίτσας, Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρης Κοδέλας, άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει μετά την επιστροφή του από τη νέα σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, τα κομματικά όργανα, αλλά και την ΚΟ, καθώς είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τους εταίρους, ορισμένα προαπαιτούμενα, με πρώτα τα εισπρακτικά μέτρα, να έχουν ψηφιστεί μέχρι τη Δευτέρα.

Πάντως, ο στενός του συνεργάτης, Νίκος Παππάς, έστειλε έμμεσο μήνυμα πως εάν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη, θα προκηρυχθούν εκλογές. Εν τω μεταξύ, και οι ΑΝΕΛ διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν συμφωνία που δεν θα συνοδεύεται από ρητή δέσμευση των εταίρων για ρύθμιση του χρέους.

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης – ΒΙΝΤΕΟ

Λαφαζάνης: Με μέτρα λιτότητας η Ελλάδα δεν μπορεί να δει το αύριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ