“Πυρετός” διαβουλεύσεων σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φαίνεται να είναι κοντά πλέον και ήδη στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι μετρούν αντίστροφα και εργάζονται για τις τελευταίες αλλά κρίσιμες διατυπώσεις στη συμφωνία , ενώ τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης , πρωτίστως το ελληνικό , θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμφωνία μέχρι την Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ενημέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργός ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις διαπραγματεύσεις και στην συνέχεια άρχισε σειρά επαφών με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και τον γραμματέα της ΚΟ Χρ. Μαντά, τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, από αύριο μέχρι και την κατάθεση της συμφωνίας στη βουλή.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup και κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, τότε θα αρχίσουν οι κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα συνεδριάσουν διαδοχικά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε πληθώρα δηλώσεων που έκαναν σήμερα κυβερνητικά στελέχη, όπως οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισαν ότι αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη στη βουλή, τότε θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τη βουλή. Θετική στάση τηρεί επίσης ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης και άλλοι. Ενστάσεις κατά της διαφαινόμενης συμφωνίας εξέφρασαν βουλευτές της αριστερής πτέρυγας όπως ο Δ. Στρατούλης, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, επίσης ο Α. Μητρόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Το 10σέλιδο έγγραφο με ολόκληρη την ελληνική πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ

Πότε θα συνεδριάσει η γερμανική βουλή για την Ελλάδα

Καμμένος: Προϋπόθεση για τη συμφωνία το χρέος – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: Είμαστε στο μνημόνιο 2,5 και πάμε για το 3

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ