Σκορδάς: Η αλήθεια διαψεύδει όσους θέλησαν να παίξουν με την τιμή και την υπόληψη μου

“Σε σχέση με δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά μου στην υπόθεση της επιχορηγούμενης από τον Αναπτυξιακό Νόμο επένδυσης της ΕΛΒΙΑΝ, οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσω τα εξής:

Δεν ενέκρινα την ένταξη της εν λόγω επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο, δεν ενέκρινα την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στους επενδυτές και δεν ανέτρεψα καμία προηγούμενη απόφαση της διοίκησης ή προκατόχων μου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Παραθέτω παρακάτω συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:  

– Διετέλεσα Υφυπουργός Ανάπτυξης από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.    

– Η επένδυση της ΕΛΒΙΑΝ εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο το 2004.

– Το 2005 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης και κατεβλήθη επιχορήγηση ύψους 401.543,28€.

– Το 2007, στη δεύτερη φάση της επένδυσης, προέκυψαν διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ υπηρεσίας και επενδυτών, σχετικά με την ολοκλήρωση της επένδυσης και τις υπολειπόμενες δαπάνες.  

– Το ζήτημα αυτό εξετάστηκε από την αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία εξέδωσε σχετική απόφαση στις 5/4/2011, δηλαδή πολύ πριν εγώ αναλάβω αρμόδιος Υφυπουργός. Η απόφαση δεν αναγνωρίζει την απαίτηση των επενδυτών να λάβουν την επιχορήγηση της δεύτερης φάσης.  Η πλειοψηφία των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής ενέκρινε τη μερική υλοποίηση της επένδυσης, ενώ η μειοψηφία υποστήριξε την ολοκλήρωση της επένδυσης. Κανένα μέλος δεν υποστήριξε την απένταξη της επένδυσης. 

– Η συγκεκριμένη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής κατέστη διοικητική πράξη την εποχή που ασκούσα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Ανάπτυξης. Το γεγονός ότι η απόφαση αυτή δεν ευνοούσε τους επενδυτές,  αποδεικνύεται από το ότι προσέφυγαν εναντίον αυτής, με αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν στις 20/6/2014.   

Είμαι βέβαιος ότι η όποια διαδικασία περαιτέρω διερεύνησης θα αποδείξει ότι άσκησα τα καθήκοντά μου με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας με τις πράξεις μου το δημόσιο συμφέρον και μόνο. 

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Σκορδάς”

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση Σκορδά

Στη Βουλή δικογραφία για τον Θανάση Σκορδά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ