Θεοχαρόπουλος: Συμβιβασμός και όχι ρήξη

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί σε σενάρια ρήξης με τους εταίρους και να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά με τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανοίγοντας πριν από λίγη ώρα τη πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Grexit και πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο για τη χώρα να πετύχει άμεσα, εντός του μηνός, την καλύτερη δυνατή συμφωνία ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα, γιατί η καθυστέρηση ήδη έχει προκαλέσει περαιτέρω επιβάρυνση στην πραγματική οικονομία.

Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να επιτευχθούν συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που κατανοούν την ανάγκη για λύση και η ευελιξία ώστε να μείνουν ανοικτές δυνατότητες αντικατάστασης ή ελάφρυνσης μέτρων, ενώ είναι απαραίτητο να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Οριοθετώντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στη κυβέρνηση ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει εντολή ηρωικής εξόδου αλλά συμβιβασμού μέσα στο ευρώ και σημείωσε ότι «όταν οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση τις στηρίζουμε, όταν δεν είναι όχι. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη στήριξή μας αν συνεχίζει να διολισθαίνει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με άξονα τη ρήξη, που αντικειμενικά δημιουργεί κίνδυνο για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές ή δημοψήφισμα αλλά να κυβερνηθεί υπεύθυνα. Είπε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις γνωστοποιώντας τη πρόθεσή του να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, τις επόμενες μέρες.

Κάλεσε όλες και όλους που ανά περιόδους ακολούθησαν την Δημοκρατική Αριστερά να συμμετέχουν στην προσπάθεια επανεκκίνησης και επανασυσπείρωσης αφού, όπως είπε, «αναλογιστούμε όλοι τα λάθη και κρατώντας τις κοινές μας ιδρυτικές αφετηριακές αξίες».

 

Διαβάστε επίσης:

Φλαμπουράρης: Να πάμε σε δημοψήφισμα αν μας εκβιάσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ