Τι λέει η Ραχήλ Μακρή για την μήνυση στον Γιάννη Στουρνάρα

Για «πιθανό δόλο» στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έκανε λόγο η μηνυτήρια αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, την οποία κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

«Οι αναφορές περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί», είπε χαρακτηριστικά η ίδια έξω από την εισαγγελία και συνέχισε:

«Ο δόλος, σύμφωνα με την ίδια, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται Οκτώβρη ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

«Από χθες το μεσημέρι, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγο του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο. Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους», είπε ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Ραχήλ Μακρή: Για αυτό καταθέτω μήνυση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ