Αυτά είπαν Παυλόπουλος – Πανούσης – ΦΩΤΟ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα το πρωί, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με άλλα σώματα, θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση και τους κινδύνους που εμπεριέχει» και πρόσθεσε: «Όπως εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων, επομένως όλων εκείνων των θεμάτων που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και σε θέματα τρομοκρατίας και γενικότερα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη μέσα σε όρους Δημοκρατίας.

Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Την ώρα που η Ευρώπη μάς πιέζει, και με σκληρότητα καμιά φορά, εμείς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό» και κατέληξε: «Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Ο ελληνικός λαός θέλει τη συμφωνία και θα την στηρίξει- ΒΙΝΤΕΟ

Η συνάντηση και ο ρόλος του Καραμανλή

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο του ΤΧΣ Γεώργιο Μιχελή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ