Πανούσης: Χωρίς συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση

«Εγώ νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία. Με τους όρους τους όποιους καλύτερους για να αγωνιστούμε μετά για να τους διορθώσουμε. Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

«Εγώ νομίζω ότι περίπτωση ρήξης δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης.

Σχετικά με την παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου στον Realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε: «Η Ελλάδα όταν είναι -ιστορικά δηλαδή αυτό- όταν βρίσκεται, ένα μέτρο πριν από τον γκρεμό πηδά και τραγουδάει πένθιμα και ηρωικά τραγούδια. Τελειώσαμε με αυτό. Δεν υπάρχει ρήξη, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από την Ευρώπη, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε συμμάχους, να έχουμε άλλο νόμισμα, τον Ενβέρ Χότζα επί Αλβανίας. Δεν υπάρχουν αυτά. Άρα να δούμε πού ακριβώς κάθεται η ισορροπία, εσωτερική και εξωτερική και έχει 3,5 χρόνια κυβέρνηση –κατά τη γνώμη μου και άλλα τέσσερα, 7,5- να διορθώσει με κοινωνική πολιτική, ισότητα, δικαιοσύνη, όλα τα στραβά που έχουν διαμορφωθεί. Εκεί θα κριθεί στη διακυβέρνηση όχι στη διαπραγμάτευση»

Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αλλάξει μεταξύ άλλων και το κόμμα του με αφορμή και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση ο κ. Πανούσης απάντησε:

«Αυτοί που θα διαφωνήσουν δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά να κάνουν ένα κόμμα και να αντιπολιτευτούν. Δεύτερον, υπάρχει μία ολόκληρη κοινωνία η οποία θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Άρα αν θες να αντλήσεις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχεις χώρο και έχεις και πολλούς ανθρώπους να βοηθήσουν σε αυτό. Δεν θα χάσεις τίποτα από αυτή τη μεριά. Από την άλλη αν πας να κάνεις εκλογή και βγεις με 160 που έχουν τις ίδιες αναλογίες, δηλαδή τους δύο-τρεις τρόπους να σκέφτεσαι, δεν έχεις κάνει τίποτα».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι πρέπει να προηγηθεί μία σχετική ομογενοποίηση, πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε καταφατικά και τόνισε:

«Αυτό μπορεί να γίνει και με ανασχηματισμό αν χρειαστεί. Όποιος θέλει είναι από εδώ, όποιος θέλει είναι από εκεί. Όποιος θέλει μένει στο κόμμα, αλλά φεύγει από την κυβέρνηση γιατί διαφωνεί –και θα έχουμε τέτοιες περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου- δεν δίνω συμβουλές εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιλάμε ελεύθερα… και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα που βρίσκονται σε μία, ας πούμε, διαρκή αυτάρκεια, βλέπε ‘Ποτάμι’, πρόσωπα των κομμάτων αυτών, βλέπε ΠΑΣΟΚ, πολλοί θα ήθελαν να βοηθήσουν αυτή την κυβέρνηση που στρίβει λίγο στα κεντροαριστερά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ