Τα πρώτα αποτελέσματα της Επιτροπής Χρέους

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ύστερα από δεκάδες συνεδριάσεις από τις οποίες πέρασαν και κατέθεσαν ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και πρόσωπα του δημόσιου βίου, της πολιτικής, της οικονομίας και των παραγωγικών φορέων, η Βουλή θα δώσει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνάς της. 

Σκοπός της Επιτροπής στην οποία προεδρεύει η πρόεδρος της Βουλής είναι να διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους και παράλληλα να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτό τα χρέος είναι νόμιμο. 

Οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Θα υπάρξουν χαιρετισμοί εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομιλίες της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, του επιστημονικού συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν και της υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών Σοφίας Σακοράφα, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν αύριο στις 10:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.

Δεν θα παρίσταται ο Π.Παυλόπουλος

Η μόνη διαφοροποίηση από τον αρχικό προγραμματισμό της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Χρέους είναι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αρχικά το Γραφείο Τύπου της Βουλής σε δελτίου Τύπου ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα παρίσταται και θα απευθύνει και χαιρετισμό και ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Μετά την ανακοίνωση της Βουλής, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέψευσαν την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου σήμερα στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος, στο οποίο περιλαμβάνεται και η επίσκεψη του Αυστριακού καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν, τελικά δεν θα βρεθεί στη Βουλή. Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παραβρεθεί κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Λένε στον ελληνικό λαό πράγματα αναντίστοιχα με ότι είπα στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του Σακελλαρίδη στον Γιούνκερ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ