Φίλης: Εάν έχουμε κατάληξη της διαπραγμάτευσης και το “εάν” το τονίζω… – ΒΙΝΤΕΟ

“Εάν με το καλό υπάρχει κατάληξη της διαπραγμάτευσης διότι βλέπουμε αντιφατικά μηνύματα από αυτή τη διαδικασία και μια εναλλαγή φάσεων και συναισθημάτων. Εάν έχουμε συντόμως κατάληξη και το “εάν” το τονίζω στη σημερινή στιγμή που μιλάμε, τότε και η διαδικασία της νομοθέτησης θα έχει έναν άλλο χαρακτήρα και μεγαλύτερη άνεση με βάση το Σύνταγμα και τη διαδικασία που προβλέπεται” ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται το “μίνι” φορολογικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

“Το μνημόνιο έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο και σε φορολογικό επίπεδο αλλά και γενικότερα στην εισοδηματική καταρράκωση το οποίο πρέπει να ανατραπεί.  Έχουμε συνείδηση ότι η ανατροπή του μνημονίου δεν είναι έργο αυτόματο και δεν μπορεί να γίνει χωρίς να αντιμετωπίζεται το θέμα του χρέους. Το μνημόνιο και η λιτότητα στην Ελλάδα επεβλήθη με μηχανισμό το χρέος και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Αν το χρέος δεν αντιμετωπιστεί, τότε το μνημόνιο, όσα άρθρα κι αν καταθέσουμε για να το καταργήσουμε, θα υπάρχει εν τοις πράγμασι. Άρα έχει μεγάλη η σημασία η αντιμετώπιση του χρέους από τώρα και σε σύντομη χρονική περίοδο” τόνισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Αυτή τη μάχη δίδει σήμερα η κυβέρνηση σε μια σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγει με έχει την κατανόηση και τη στήριξη του λαού. Αυτή τη μάχη δίνουμε και αυτή τη μάχη εξυπηρετεί στο μικρό βαθμό που σήμερα είναι δυνατό και το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυρία Βαλαβάνη. Μια μάχη ανακούφισης από τα μνημονιακά δεινά των θυμάτων μνημονίου σε μια προοπτική ανασυγκρότησης της Οικονομίας, ανάπτυξης, απεγκλωβισμού από τη λιτότητα, μέσα από την αντιμετώπιση του βρόγχου του χρέους”. 

 

Διαβάστε επίσης

Κατρούγκαλος: Μένει το πιο επίπονο κομμάτι του μαραθωνίου

Μαξίμου: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για μια ενιαία συμφωνία

Γλέζος: Κάθε μέρα θα σας λέω κάτω τα χέρια από την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ