Πολιτικό σφάλμα από την αρχή της διαπραγμάτευσης καταγγέλλει μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης άσκησε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπελαντής, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Αριστερή Πλατφόρμα στη Χαλκίδα, με θέμα συζήτησης «”Ούτε βήμα πίσω”: Ο δρόμος για την απαλλαγή από τα μνημόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της υποτέλειας».

Ο κ. Μπελαντής ανέφερε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση «έπρεπε να θέσει ως προμετωπίδα της διαπραγματευτικής τακτικής στο ζήτημα της διαγραφής του χρέους» και σημείωσε ότι «δεν προέβαλε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης ένα σχέδιο εξόδου και από τις δανειακές υποχρεώσεις αλλά και από την ένταξη Ευρωζώνη».

«Η διαπραγμάτευση της δικής μας κυβέρνησης, του κόμματος μας, του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αποφέρει πάρα πολλούς σημαντικούς καρπούς μέχρι στιγμής. Υπήρξε, ανεξαρτήτως προθέσεων, ένα σημαντικό πολιτικό σφάλμα από την αρχή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έπρεπε να θέσει προμετωπίδα της διαπραγματευτικής τακτικής στο ζήτημα της διαγραφής του χρέους το οποίο δυστυχώς βγήκε από τον πυρήνα της συζήτησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους δανειστές που ήταν ένα ζήτημα κεντρικό για την πολιτική μας. Επίσης η κυβέρνηση δεν προέβαλλε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης  ως όριο ένα σχέδιο εξόδου και από τις δανειακές υποχρεώσεις αλλά και από την ένταξη στην Ευρωζώνη και επίσης υπάρχει ένα πρόβλημα με το γεγονός ότι η δική μας διαπραγματευτική πλευρά είχε μια μη ρεαλιστική εικόνα για τις πολιτικές και τις διαθέσεις των δανειστών».

«Είναι δυνατόν, οι ίδιοι άνθρωποι να είναι έτοιμοι την μια μέρα να υπογράψουν μια έντιμη συμφωνία – και εδώ θυμόμαστε και τον κύριο Γιούνκερ με τους δήθεν ευγενείς τρόπους του – και την άλλη μέρα ή την άλλη εβδομάδα να μας πετάνε στα μούτρα αυτό το φασιστικό κατασκεύασμα των πέντε σελίδων που ζητάει να μειωθούν σημαντικά οι συντάξεις, να μην υπάρξει αύξηση των μισθών, να πουλήσουμε το δίκτυο της ενέργειας και το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος…» συμπλήρωσε ο κ. Μπελαντής.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή βίντεο: Eviazoom.gr tv

 

Διαβάστε επίσης:

Στον Πανούση η εποπτεία της ΕΥΠ

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Ψαριανό “Κασιδιάρη”

Φίλης: Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντησε με χιούμορ ο Πανούσης: Να ελέγχεται η ψυχολογική κατάσταση και των… πολιτικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ