Σε δίκη για το “πόθεν έσχες” παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης

Σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται τελικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για το ζήτημα του αναληθούς πόθεν έσχες. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών καθιστά σαφές  ότι το γεγονός του ότι δεν δηλώθηκαν τα 6,6 εκατομμύρια ευρώ (καταθέσεις και portfolios) των off shore Catalina Ltd και Homeric δεν έγινε επ’ ωφελεία της ιδιότητος του, ως εκ τούτου το αδίκημα δεν μπορεί να πάρει κακουργηματική μορφή.

Ο νόμος θέτει ως πρόσθετη προϋπόθεση (για να χαρακτηριστεί ως κακούργημα το αδίκημα), εκτός από το ύψος του ποσού, άνω των 300.00 ευρώ, και το ότι η μη δήλωση του ποσού πρέπει να γίνεται επ΄ ωφελεία της ιδιότητας του εμπλεκομένου.  Σημειώνεται ότι την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Θανάσης Βαρλάμης.

Σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετά την παραγγελία της Βουλής που ήλεγξε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του.  

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απαλλάσσεται και ως προς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, καθώς παραπέμπεται τελικά , πάντα για πλημμέλημα, μόνον για το ένα από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με βάση εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση κ. Γαβριήλ Μαλλή και του Εφετείου, δεν προκύπτει επίσης καμία εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.  

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε εμπλακεί στην ιστορία προμήθειας των ελκικοπτέρων Super Puma, λαμβάνοντας 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της Catalina Ltd. Τον φάκελο Καρατζαφέρη είχε χειριστεί ο εισαγγελέας Εφετών κ.Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Πηγή:tovima.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ