Απάντησε με χιούμορ ο Πανούσης: Να ελέγχεται η ψυχολογική κατάσταση και των… πολιτικών

Να ελέγχεται η ψυχολογική κατάσταση και των πολιτικών πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, χρησιμοποιώντας αρκετή δόση χιούμορ.

 «Ήδη συνεννοήθηκα με το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και θα κάνω προγραμματική συμφωνία για τον επανέλεγχο με ειδικά ψυχοτεχνικά τεστ πολλών περιπτώσεων, έχουμε και εμείς ψυχολόγους στην αστυνομία. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ως πρύτανης του πανεπιστημίου είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό κάθε τρία χρόνια να γίνεται επανέλεγχος της κατάστασης των καθηγητών, θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών», είπε ο υπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση για την παρουσίαση του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

«Προσωπική τριβή δεν έχω με κανέναν. Με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή, δεν υπάρχει προσωπική τριβή. Με την κ. Ραχήλ είχα καλές σχέσεις με τη γυναίκα. Ξαφνικά εκρήγνυται άσε αυτά που λένε , δεν θέλω να μπω σε αυτά, δεν έχει νόημα, δεν μπαίνω σε αυτά τώρα», σημείωσε ο υπουργός.

«Υπάρχουν δύο απόψεις, η μία που κάνει λόγο για αστυνομία του παρακράτους που εκεί βρίσκεις όλα τα σκοτεινά σημεία της μεταπολίτευσης του εμφυλίου ή της δικτατορίας και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη που λέει να μεταμφιέζω τους αστυνομικούς, ντρέπεται για τους αστυνομικούς, δεν τους χρειάζεται και πρέπει να τους κρύβουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λαϊκή δημοκρατία, τι είναι αυτό το πράγμα, δεν το ξέρω τι είναι, και η αστυνομία είναι στη μέση», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε:

«Προσπαθώ λοιπόν εγώ πρώτον να κρατήσω το ηθικό της αστυνομίας, να μην νοιώθουν ότι τους γδύνουν, τους ντύνουν. Εγώ δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, μου λέει η Χρυσή Αυγή αν δείτε τα πρακτικά, μου λέει ότι έχω γεννηθεί μέσα στη χλιδή και είπα ότι έχω γεννηθεί στον Κολωνό και ακούω βερεσέ αυτά που μου λέτε και να πάτε να μιλάτε κομματικά μεταξύ σας».

«Δεν μπαίνω σε αυτό αν αυτός είπε στον τάδε και ο άλλος στον άλλο, αυτά είναι δικά τους πράγματα δεν είναι δικά μου. Εγώ υπερασπίζομαι τις θέσεις μου, τις θέσεις του υπουργείου και των θεσμών της δημοκρατίας. Δεν έχω αντίπαλο κάποιον και να βάζω φωτογραφία στον τοίχο να του πετώ βελάκια. Για άλλα ζητήματα, θέλω να σας πω, εγώ μιλάω για θέματα της επιστήμης μου και του θεσμικού μου ρόλου για περιπτώσεις άλλων επιστημών και άλλων ρόλων, θεατρικών ή μη, ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να μιλήσω» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Ζήτησα και θα τα δώσω στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών τι φθορές έχουνε γίνει, τι έχει καεί, τι μύτες έχουν ανοίξει, τι κεφάλια έχουν ανοίξει, για να δει και ο πρωθυπουργός ότι αυτό που ονομάζουν κάποιοι κύκλοι αστυνομία, αυταρχική, φασιστική κλπ. Δεν βγαίνει στην πράξη, δεν βγαίνει στην πράξη. Τα πιο πολλά από αυτά τα περιστατικά, με αυτά που καταγράφουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή έτσι άκουσαν, έτσι είπαν, έτσι νομίζουν. Άρα λοιπόν πρέπει να επαναφέρουμε την αλήθεια στο κέντρο και να διώξουμε το ιδεολόγημα».

«Τώρα γιατί γίνεται αυτό, το κριτήριο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν ο κ. Νικολούδης, ο κ. Παρασκευόπουλος, πολλοί άνθρωποι δεν ανήκουν, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Το κριτήριο ότι κάνω λάθος είναι δεκτό από ανθρώπους που ξέρουν πως θα το κάνουν, διότι εν πάσει περιπτώσει είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και ήμουν και πρύτανης, δεν μπορεί ο καθένας με μισό πτυχίο να μου κάνει μαθήματα εμένα, επιστημονικά ότι κακώς έκανες αυτό κάνε κάτι άλλο, ούτε αυτό μετράει ότι κάνω λάθη, ότι είμαι τεμπέλης, ξέρετε τι ώρα έρχομαι και τι ώρα φεύγω ή ότι δεν ξέρω τι άλλο. Πάει και αυτό από τη μέση. Άρα τι μένει; Αυτό που μένει είναι αυτό που είπα ότι μερικοί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία», είπε ο Γιάννης Πανούσης.

«Άρα αυτός που εκφράζει θεσμικά την αστυνομία, ο Αρχιμπάτσος, εγώ δηλαδή είναι περιττός, γιατί εκφράζει έναν θεσμό που δεν τον χρειάζεται. Αυτό δεν σημαίνει σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού ότι χρειάζεται. Το πέρασμα που μπορεί να γίνει σε μία αριστερή νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει με όρους εμφυλίου. Το πιστεύουν μερικοί ότι έχουμε εμφύλιο, ότι έχουμε και λαϊκή επανάσταση, θα έχουμε λαϊκό στρατό, θα έχουμε λαϊκή αστυνομία, ένοπλους πολίτες. Μόνο αυτή είναι ερμηνεία άλλη δεν υπάρχει» κατέληξε ο υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Ψαριανό “Κασιδιάρη”

Φίλης: Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ