Σκουρλέτης: Πρόθεση είναι μια διευρυμένη συμφωνία για το χρέος

Μια διευρυμένη συμφωνία που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη λύση για το χρέος αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Η πρόθεση είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη έτσι ώστε να εμπεριέχει τις περισσότερες δυνατές αναφορές στην ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το χρέος», είπε ο υπουργός Εργασίας και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το κείμενο της συμφωνίας πρέπει να παραπέμπει σε μια απομάκρυνση από τις πολιτικές λιτότητας με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως οι 47 σελίδες δεν ήταν η πρόταση της κυβέρνησης ενώ σχολίασε και τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου για ένα νέο μνημόνιο με την εφαρμογή της συμφωνίας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

«Φοβάμαι ότι ο κ. Μητρόπουλος το έλεγε και πριν δει τις 47 σελίδες», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Για την πρωτοβουλία των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση καλύπτει τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώ προανήγγειλε πως η αποκατάσταση θα γίνει με την πρώτη δόση τον Οκτώβριο και την ολοκλήρωση της αύξησης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ψήφιση της συμφωνίας από τη βουλή παρά τις δυσκολίες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία η οποία θα κινδυνεύει να μην περάσει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Πανούση στη Βουλή που “φωτογράφισαν” τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Το tweet του Παπαδημούλη για την ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ