Νέο άρθρο στο Iskra: Σκωτσέζικο ντουζ από τους “Θεσμούς”

“Σκωτσέζικο ντουζ από τους “Θεσμούς” για τις ελληνικές προτάσεις”. Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου στην ιστοσελίδα iskra που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Στο άρθρο γίνεται λόγος για εκστρατεία διαρροών και διαψεύσεων ενόψει της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ. 

“Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας τωνπαρελκυστικών τακτικών των λεγόμενων «θεσμών», αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/6) συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Προέδρου Φρ. Ολάντ, στο πλαίσιο της συνάντησης της ΕΕ και Κοινότητας Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Την ίδια ώρα, η «ανταλλαγή» προτάσεων και εγγράφων μεταξύ της κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών» συνεχίζεται, με την πλευρά των πιστωτών να αξιοποιεί επικοινωνιακά προς όφελός της τις συνομιλίες, αφού σε συνεργασία με τα διεθνή και τα εγχώρια μίντια έχει στήσει ένα χορό διαρροών,διαψεύσεων και απειλών, η οποία δεν αφορούσε μόνο τις ελληνικές προτάσεις αλλά ακόμα και το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σημερινή τριμερής” αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο και παραθέτει μεταξύ άλλων δημοσιεύματα του Reuters και των Financial Times.

“Μέσα αυτή την ατμόσφαιρα έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνησή την πρότασή της καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα, για τα οποία, πέραν των διαρροών από την πλευρά των πιστωτών, δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελληνικό συμπληρωματικό κείμενο περιλαμβάνει αλλαγές στο θέμα του ΦΠΑ, δεν κάνει καμία αναφορά στο φορολογικό καθεστώς των νησιών και σεπερικοπές συντάξεων, και περιλαμβάνει αναλυτική πρόταση για την χρηματοδότηση της χώρας και την αποπληρωμή των μεσοπρόθεσμων χρεών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ” συνεχίζει το άρθρο του iskra αναλύοντας τι προβλέπει στο φορολογικό η ελληνική πρόταση ενώ παρακάτω γίνεται αναφορά στην επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα για μισθούς-συντάξεις. 

 

Διαβάστε επίσης

Πετράκος: Επιθυμούμε συμφωνία αλλά δεν υποκύπτουμε κιόλας

Γλέζος: Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ