Περιμένει τους Θεσμούς για το πλεόνασμα η κυβέρνηση

Διευκρινίσεις για την τελευταία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς, λίγες ώρες πριν από την τριμερή διάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ έδωσαν με διαρροή τους κυβερνητικές πηγές.

Διευκρινίζουν “προς χάρην της σαφήνειας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «η αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για πλεόνασμα 0,5% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,5% για το 2016. Η θέση των θεσμών όπως την κατανοούμε είναι για πλεόνασμα 1% για το σύνολο του έτους 2015 και 2% για το 2016.

Στην πιο πρόσφατη πρότασή μας που υπεβλήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έχουμε προτείνει ένα πλεόνασμα 0,75% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,75% για το 2016. Με την πρόταση αυτή, η κυβέρνησή μας προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων μας».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν, δύο υπουργοί και η σχετική ομάδα παραμένουν στις Βρυξέλλες, εν αναμονή επίσημης απάντησης εκ μέρους των θεσμών για την πρόσφατη πρότασή μας και καταλήγουν εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «οι υπόλοιπες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν όλες οι πλευρές είναι πρόθυμες και ικανές να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σε βαρύ κλίμα η κρίσιμη συνάντηση Τσιπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Reuters: Μπρος-πίσω για μισθούς συντάξεις χρέος και πλεόνασμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ