Ο Γερμανός βουλευτής στον Βαρουφάκη: Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος σας – ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος που είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός κυβερνητικός βουλευτής Kλάους Πέτερ Γουιλς.

Ο Γουίλς είναι από τους προεξάρχοντες αντάρτες του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ που στην προηγούμενη συνεδρίαση τον Φεβρουάριο για την παράταση του προγράμματος είχε πει ότι δεν θα αγόραζε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. 

Ο Γερμανός βουλευτής ήταν παρών στη διάλεξη που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Βερολίνο και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

“Κύριε Βαρουφάκη ωραίο το ότι συναντιόμαστε. Μόλις αναλάβατε είπατε ότι είστε υπουργός ενός χρεοκοπημένου κράτους. Σε αυτό εμείς οι δύο συμφωνούμε. Δεκαετίες ολόκληρες αν έχετε 10% ανάπτυξη δεν θα αποπληρώσετε το χρέος σας. Αναρωτιέμαι πως θα εξηγήσω στους ψηφοφόρους μου ότι σύμφωνα με το χαρτί που μόλις παρουσίασε η κυβέρνησή σας ,τα χρέη αναλαμβάνουν οι δικοί μου φορολογούμενοι και οι οργανισμοί τους” είπε ο Γουίλς απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη.

“Τώρα όμως είμαστε χρεωμένοι. Πως μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα περισσότερα σε εσάς, στους φορολογούμενους σας και η απάντηση είναι με ανάπτυξη. Αν αποδεχθώ αυτό που οι θεσμοί που ζητάνε να αποδεχθώ , που είναι πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, 4% του ΑΕΠ, 2,5% τον επόμενο χρόνο, δεν πρόκειται να αναπτυχθούμε αρκετά για να σας ξεπληρώσουμε” απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

 

Διαβάστε επίσης

Θεσμοί: Λείπουν 440 εκατ. ευρώ από τη συμπληρωματική ελληνική πρόταση

Bloomberg: “Κλείδωσε” η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Reuters: Η τριμερής συνάντηση θα γίνει εάν…

Ο Γερμανός θαυμαστής του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ