Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που όπως είπε έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία και υπό αυτό το πρίσμα, δεν εξετάζει σενάρια εκλογών. Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας “διαφημίζει” τη συνέντευξή του στην Κοριέρε Ντελα Σέρα

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία, αλλά δεν κόβω συντάξεις και επιδόματα

Τσίπρας: Ένα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της ευρωζώνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ