Τσίπρας: Ένα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της ευρωζώνης

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντελα Σέρα παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας είναι πολύ κοντά παρά το γεγονός ότι έχουν μία δυσκολία να αναγνωρίσουν την αποτυχία της πολιτικής τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι “ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε την αρχή του τέλους για την ευρωζώνη”.

 

 

«Η Ελλάδα παίρνει δάνεια, δεν της χαρίζονται χρήματα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από τα δάνεια αυτά 360 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα είναι τεράστιο. «Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός (να αποτύχουν οι συνομιλίες)».

«Εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να χειριστούν ένα πρόβλημα όπως αυτό της Ελλάδας που αντιπροσωπεύει το 2% της οικονομίας της Ευρώπης, ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών σε χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία που έχουν 2 τρισ χρέος;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος σημείωσε ότι δεν «βλέπει» ούτε επιθυμεί εκλογές ακόμα και αν στο τέλος δεν υπάρξει συμφωνία. «Αναλάβαμε καθήκοντα πριν από 3 μήνες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε αυξήσει την επιρροή μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: en.enikos.gr

Δείτε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αυστριακό καγκελάριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ