Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Νέος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά την εκλογή του από το 4ο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στο Σινέ Κεραμεικός.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ επικράτησε στην κούρσα της διαδοχής του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος, έναντι της Μαρίας Γιαννακάκη, του Βαγγέλη Ιντζίδη και του Αλέξανδρου Πολυχρονιάδη.

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πρώην γραμματέας και στέλεχος από την ίδρυση του κόμματος είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 36 ετών και είναι διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας  στοΑΠΘ. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος. Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ. από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε καθώς η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση. Στη ΔΗΜΑΡ συμμετέχει από την ίδρυση της. Είναι Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος. Τον Ιανουάριο του 2014 μετά το 2ο Συνέδριο εξελέγη στη θέση του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε, μετά το 3ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2014.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος για τη συνέντευξη Βούτση στη Realnews

Αγκαλιά οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ