Αντιπαράθεση Θεοδωράκη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση μεταξύ της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και του Σταύρου Θεοδωράκη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του επικεφαλής του Ποταμιού στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση της Προέδρου της Βουλής προς τον βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, να μην κάνει χειρονομίες, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντά: «Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας, κυρία Πρόεδρε. Έχετε αποδείξει και στο παρελθόν, και δεν πρέπει να εκτίθεστε, ότι έχετε ένα πρόβλημα με την όρασή σας στα άκρα δεξιά. Δεν τα προσέχετε πολύ».

Η κα. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «αναμένω να συμμετάσχει το Ποτάμι στην επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, γιατί έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να συμμετάσχετε σε αυτή τη διεκδίκηση που ανάγεται στα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Δεν είμαι τόσο παλιός στη Βουλή, αλλά νομίζω ότι αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο», και πρόσθεσε «εγώ είχα το θάρρος, μέσα στο Βερολίνο να θέσω το ζήτημα του κατοχικού δανείου δεν είπα άλλα έξω και άλλα μέσα για εσωτερική κατανάλωση».

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το πέρας της δευτερολογίας του Σταύρου Θεοδωράκη, είπε: «Επειδή πολλά ειπώθηκαν και δεν θα μείνουν αναπάντητα.  Στην Επιτροπή για την διεκδίκηση  των γερμανικών οφειλών το κόμμα σας (σ.σ. Το Ποτάμι) δεν συμμετέχει και είναι ανεξήγητο γιατί από όλες τις επιτροπές μόνο σε αυτή δεν συμμετέχετε. Είστε ευπρόσδεκτοι».

Δείτε τα βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ