Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο Παπαμιμίκος

«Είναι η ώρα, ο Πρωθυπουργός να κάνει και αυτός την εθνική του υπέρβαση σχηματίζοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρόσωπα από όλους τους χώρους, αλλά κυρίως πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα, να εφαρμόσουν τη συμφωνία» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος στον χαιρετισμό που απηύθηνε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

«Γιατί ας μη γελιόμαστε, η σύναψη της συμφωνίας είναι απλά το πρώτο βήμα στην επόμενη ημέρα της χώρας. Στην πορεία προς την επιστροφή στη σταθερότητα, αν θέλετε», συνέχισε.

«Μετά τη συμφωνία όμως, θα χρειαστεί να περάσουν μια σειρά εφαρμοστικοί νόμοι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Όλα αυτά απαιτούν θάρρος και πρόσωπα που θα αγνοήσουν το πολιτικό κόστος προς όφελος της πατρίδας. Τέτοια πρόσωπα, υπάρχουν σε όλο το φάσμα του ευρωπαϊκού τόξου. Σε όλες τις δυνάμεις της μετριοπάθειας, της λογικής και της συνεννόησης. Αυτές οι δυνάμεις, αυτές οι αντιλήψεις αυτά τα πρόσωπα, οφείλουν να συναντηθούν και να συστρατευθούν στην εθνική προσπάθεια. Μακριά από ιδεοληψίες, κομματικές αγκυλώσεις και αναχρονιστικούς διχασμούς», υπογράμμισε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Οι πολιτικές που προτείνουν οι δανειστές δεν είναι ανεκτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ