Σπίρτζης: Nα πάμε σε μια κατεύθυνση εθνικής συνεννόησης

Κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως διεμήνυσε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι και από τις δυο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αρκετά από τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δογματισμούς.

«Η κυβέρνηση δεν έκανε μια πρόταση μονομερή αλλά μια πρόταση που έλαβε υπόψη τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν σε αυτή τη διαπραγμάτευση», προσέθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν έχει υφεσιακό χαρακτήρα καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει αναπτυξιακές αρχές όπως τα χαμηλά πλεονάσματα.

«Πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων. Τα έργα που τρέχουν σήμερα προφανώς έχουν μια οικονομική δυσπραγία», τόνισε ο κ. Σπίρτζης ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μόνα έργα που έχουν σταματήσει έχουν να κάνουν με τις «αμαρτίες του παρελθόντος».

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ευχήθηκε «να πάμε σε μια κατεύθυνση εθνικής συνεννόησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μαριάς: Μέτρα κατά της Τουρκίας για τα δουλέμπορους

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» ούτε εκβιάζεται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ