Χρυσόγονος: Χειρότερο από το mail Χαρδούβελη το πακέτο μέτρων

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Ότι το πακέτο αυτών των μέτρων δεν μπορεί να το αποδεχθεί όχι μόνο ο πρωθυπουργός, νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά, το θεωρώ περίπου δεδομένο. Είναι σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι θα ήταν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε. Από την άλλη μεριά όμως δεν έχουμε και λαϊκή εντολή για ρήξη», ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος και συμπλήρωσε:

«Έχουμε λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση η οποία να φέρε επωφελές αποτέλεσμα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις, εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε ένα λογαριασμό το πράγμα έχει καλώς. Αν όχι θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή, διότι είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση υπερβαίνουμε τα όρια της εντολής του Ιανουαρίου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αντί για εκλογές εγώ πιο λογικό θα έβλεπα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει και πολύ συντομότερα».

 «Με τη διαφορά ότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει και νωρίτερα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση, ο κυρίαρχος λαός να καταλήξει σε μία απόφαση, υπό συνθήκες σχετικά ανεκτές. Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου – Συνάντηση Τσίπρα με Βαρουφάκη

Τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις – Πληροφορίες για κυβερνητικό συμβούλιο

Ο Τσίπρας “ξενύχτησε” τον Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ