Δρίτσας: Η ηγετική ομάδα της ΕΕ κινείται με πολλαπλές αντιφάσεις

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει, στο πλαίσιο των δικών μας θέσεων, μια συνέπεια. Η πλευρά των εταίρων, συνομιλητών δεν έχει επιδείξει ανάλογα αυτήν τη στάση» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στην πορεία των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν αισθάνεται ότι αυτό που συμβαίνει είναι πως η πλευρά των εταίρων μας επιθυμεί να δώσει ένα πολιτικό παράδειγμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ότι η επιλογή μιας αριστερής κυβέρνησης δεν αποτελεί τη λύση στα αδιέξοδα του ευρωπαϊκού Νότου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου απάντησε:

«Αυτό συμβαίνει και αυτό σημαίνει ανισοτιμία στη διαπραγμάτευση. Όντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει, στο πλαίσιο των δικών μας θέσεων, μια συνέπεια. Η πλευρά των εταίρων, συνομιλητών δεν έχει επιδείξει ανάλογα αυτήν τη στάση. Δεν ξέρω μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες», είπε προσθέτοντας ότι:

«Η ηγετική ομάδα της Ευρώπης κινείται με πολλαπλές αντιφάσεις, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί την αναγκαιότητα μιας μεγάλης στροφής σε όλη την Ευρώπη, μια μεγάλη στροφή στην πολιτική των ηγετικών κύκλων της Ευρώπης, προς την κατεύθυνση της υπέρβασης της πολιτικής της λιτότητας, προς την κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πορείας, με κοινωνική συμμετοχή και κοινωνικό μέρισμα που είναι το ζητούμενο σήμερα και που πρώτη χώρα που υφίσταται αυτήν την άρνηση είναι η χώρα μας».

Ερωτηθείς αν μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη, την χρεοκοπία, ο ίδιος ανέφερε:

«Το έχουμε διακηρύξει ότι δεν θέλουμε ρήξη, δεν προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση, με στόχο τη ρήξη και το αποδείξαμε, άλλωστε, αυτό. Αποδείξαμε ότι θέλουμε μια συμφωνία, που να έχει επόμενη μέρα, όμως».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ