Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, παρουσίασε κάποιες μικρές νομοτεχνικές διορθώσεις, βάσει και της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, παρουσίασε την τροπολογία που εντάχθηκε στο εν λόγω νομοσχέδιο σχετικά με τη δυνατότητα αναβολής κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις στους επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων των σχολικών ετών 2012-13, 2014-15 και 2015-16, μέχρι και την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές.

Θετικοί προς το νομοσχέδιο εμφανίστηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Σκούμας, ο οποίος επισήμανε ότι η χθεσινή πλούσια και γόνιμη συζήτηση βοήθησαν στο να γίνει καλύτερο το κείμενο του νομοσχεδίου, αλλά και ο εισηγητής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, η αγορήτρια του Ποταμιού, Χριστίνα Ταχιάου, ο αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης και ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο αγορητής του ΚΚΕ, Θανάσης Βαρδαλής, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο εντάσεται στη γενικότερη καπιταλιστική πολιτική, στο πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονιακών απαιτήσεων.

Η κ. Ταχιάου σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άσχετες ρυθμίσεις μέσα σε ένα νομοσχέδιο ή και σε ένα άρθρο, γιατί τότε υπάρχει στρέβλωση, αν και, όπως είπε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά γενικά υπάρχει θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Αβραμόπουλου με τον Μπαν Κι-μουν – ΒΙΝΤΕΟ

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο

Σακελλαρίδης: Σκοπός η συμφωνία μέχρι την Κυριακή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ