Συνάντηση του Αβραμόπουλου με τον Μπαν Κι-μουν – ΒΙΝΤΕΟ

Το μεταναστευτικό ζήτημα συζήτησαν σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι-μουν κατά την επίσημη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ΟΗΕ στα θέματα της μετανάστευσης αλλά και της ασφάλειας, και σημείωσε ότι η συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω στο πλαίσιο των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται στην νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η μετανάστευση είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια προσέγγιση» και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε., που ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαία η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών και σημείωσε ότι «είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης».

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Αβραμόπουλος: Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με συνεργασία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ