Σακελλαρίδης: Σκοπός η συμφωνία μέχρι την Κυριακή – ΒΙΝΤΕΟ

«Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

«Η αισιοδοξία που εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση εδράζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης και συνέχισε: «Στόχος είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Πρόθεση όλων των πλευρών να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Όλα τα ζητήματα έχουνε ειπωθεί σε όλα τα δυνατά επίπεδα, στα τεχνικά κλιμάκια, στα Eurogroup, έχουν γνωστοποιηθεί οι θέσεις μας σε όλους τους αρμόδιους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιούνκερ», είπε ακόμα και συνέχισε: «Η χρεοκοπία είναι ένα σενάριο που θέλουν να αποφύγουν όλες οι πλευρές».

«Με αυτές τις διαπραγματεύσεις και με τη συμφωνία που επιδιώκουμε να κλείσει όλα αυτά τα σενάρια θα είναι σενάρια που θα ανήκουν στο παρελθόν. Διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία για την ελληνική οικονομία. Η συναίνεση θα ήταν ευκτέα στην περίπτωση επίτευξης μιας συμφωνίας», πρόσθεσε.

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα την σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: “Φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή”. Σημείωσε ότι σχετικές δηλώσεις, για την στάση της Αλβανίας, έχει κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας έιναι ένα θέμα που αφορά όλους τους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση. Γίνονται όλες οι απαραίτητες συνομιλίες και συζητήσεις σε όλα τα δυνατά επίπεδα.

Ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της στήριξης του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση χρεοκοπίας. Αναφερόμενος στην διαδικασία της συμφωνίας εξήγησε: “Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις για τον Σακελλαρίδη και το βίντεο

Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Σακελλαρίδης: Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ